Edificis emblemàtics de la vil·la de Piera.

divendres, 31 de gener de 2014

Torre Viuda Sabaté II


Els compartiments interiors i revestiments de la Torre Viuda Sabaté són els següents:
La vivenda consta d’un subterrani, primer pis, segon pis i traster. En total hi deurien haver de 7 a 9 dormitoris. Tot i que avui en dia, deu tenir unes 20 habitacions, pel fet de ser una residencia d’avis (Residencia d’avis “La Torreta” ).
En aquest cas, la casa avui dia presenta uns envans de maó, però segons fonts visuals cercades, es pot intuir que les parets originals de separació dels espais eren de guix i canyes  de dimensions molt primes.

Les bigues i sostres eren principalment de fusta.Els revestiments que es van fer a la casa  tan paviments com en paraments i sostres són enrajolats ceràmics a manera de mosaic decorat floral o estrelles. Actualment no es pot apreciar perquè en la restauració no va ser possible conservar ni rajoles ni decoració ni acabats. La casa viuda Sabaté va patir les conseqüències del vandalisme i el seu deteriorament va ser immediat.
L’edifici el formen principalment tres cossos perpendiculars a una escalinata principal en el primer pis que arriba al segon pis el qual sembla que hi deurien haver les cambres de la família. A més a més, a la part superior existia un traster.
Caldria destacar l’escala de marbre que connectava la planta baixa amb el primer pis, la barana estava decorada i els pilars eren de marbre amb arcs i escuts de Piera.
Adjacent a l’edifici hi havia un altre que era destinat al servei, és a dir els masovers.
Hi havia una part important de la casa que era destinada a la recepció: rebedor, sala de festes, sala de música, despatx, oficina, menjador i la sala de té.
En aquells moments, com ja s’ha fet referència, disposava de 7 a 9 dormitoris, incloent-hi els del servei, dos vestidors, dos banys, un lavabo, un wc, i naturalment la cuina, una habitació per als nens i les típiques galeries. De totes maneres, actualment és una residència reformada que ha adaptat i distribuït els espais per els residents d’avançada edat.

La Torre viuda Sabaté, actualment es troba en un estat impecable. Està totalment renovada i adaptada a funcionar com a residència d’avis des de fa ben bé sis anys. L’edifici va ser llogat per l’ajuntament de Piera a una entitat privada que s’encarrega del manteniment i conservació de l’habitatge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada